Sport

Brasilien søger rugbyspillere i hele verden

 

Af Jesper Sørensen

 

Brasilien søger nu rugbytalenter over hele verden. Landets rugbyforbund, Confederação Brasileira de Rugby, har lanceret kampagnen ”Brazilian Rugby Players Wanted”, der skal tiltrække rugbyspillere som er berettiget til brasiliansk statsborgerskab.

Kampagnen kommer nu, fordi Rio de Janeiro er vært for sommer-OL i 2016, og Brasilien forbereder sig ikke kun ved at bygge stadioner og haller med mere. Brasilien forsøger også at opruste i de olympiske sportsgrene, hvor landet ikke plejer at have succes.

Det gælder således i håndbold, hvor de brasilianske kvinder for nylig vandt VM for første gang, blandt andet ved at besejre Danmark to gange. Og det gælder i rugby, som Brasilien aldrig har markeret sig i før.

 

Aldrig med ved VM

Brasilien ser i høj grad ud til at have brug for forstærkninger, for landet har aldrig været repræsenteret ved VM. Rugby domineres af Australien, New Zealand, Frankrig, Sydafrika og de britiske nationer.

I Latinamerika er Uruguay, Chile og Argentina traditionelt stærkere end Brasilien, som aldrig har slået Argentina, der umiddelbart har bedre chancer for et godt OL.

 

Kvinderne nummer ti

Men det lysner i Brasilien, hvor rugby er den næstmest voksende sport, og det spilles nu af over 10.000 mennesker.

Desuden blev kvindelandsholdet nummer ti ved VM i 2009, så kvinderne er måske tættere på et topresultat end mændene.

Rugby var senest på det olympiske program i 1924, hvor USA vandt guld og således er forsvarende, olympiske mestre.

 

Brasilien vinder håndbold-VM

Af Jesper Sørensen

 

Håndbold er ingen stor sportsgren i Brasilien, men det vækker alligevel opsigt, at landets håndboldkvinder søndag sensationelt blev verdensmestre. Brasilien slog Serbien 22-20 i finalen efter to gang at have besejret Danmark undervejs. Sejren blev endda sikret på udebane med næsten 20.000 fans til at bakke Serbien op.

Aldrig før har et latinamerikansk landshold vundet håndbold-VM eller blot været i nærheden af det. Brasiliens femteplads ved VM i 2011 var det hidtil bedste resultat, hvilket sidste år blev efterfulgt af en sjetteplads ved OL i London.

Triumfen skyldes ikke mindst et målrettet arbejde frem mod, at Brasilien skal være vært ved de olympiske lege i 2016. Her er det vigtigt, at Brasilien vinder medaljer i andet end blot nationalsporten fodbold og beachvolley.

Medierne har langt fra vist lige så stor interesse, som holdets danske træner Morten Soubak ville have oplevet i sit hjemland. Men den store avis O Globo bringer efter finalen et billedgalleri på sin hjemmeside og noterer stolt, at Brasilien var turneringens eneste ubesejrede hold, og holdet viste stor beslutsomhed og kølighed i kampens sidste, afgørende minutter. Og avisen Lance konstaterer, at endnu engang bringes hæder til Brasilien, men at målene denne gang er scoret med hænderne.

Desuden meldes om seertal på op mod 10 millioner i gennemsnit til de brasilianske kampe. Finalen blev ganske vist ikke vist direkte, men måske er dette begyndelsen på et lille gennembrud for sporten i Brasilien.

Hvorimod de øvrige latinamerikanske deltagere, Paraguay og Argentina, ikke imponerede ved VM. Men det gjorde brasilianerne, spørg bare i Danmark. 

Christian Hansen 03.04.2017 19:42

Hej,

Super fin side! Jeg kan godt lide at i går ned i dybden på emnerne!
Hvis i vil kan i også se min side her: https://www.sporttema.dk

Mvh.
Christian

| Svar

Nyeste kommentarer

24.02 | 19:42

Vi har længe ikke haft tid til at opdatere dennyeverden.dk
Men vi beholder materialet online, fordi mange stadig besøger siden alligevel. Tak for interessen.

30.10 | 22:02

WOW -

03.04 | 19:42

Hej,

Super fin side! Jeg kan godt lide at i går ned i dybden på emnerne!
Hvis i vil kan i også se min side her: https://www.sporttema.dk

Mvh.
Christian

23.01 | 07:17

denne sidde er god