Om sitet

Kære læser,

Tak fordi du er landet på www.dennyeverden.dk, der dækker Latinamerika og Caribien og blandt andet byder på artikler om emner som politik, samfund, kultur, erhverv, historie, mad, sport og turisme.

Sitet er uafhængigt af politiske partier, virksomheder og interessegrupper m.v. Samtidig er det en platform for vores foredrag om udvandring og om Galápagos. 

Begrebet "den nye verden" opstod, efter Christopher Columbus fandt Amerika i 1492. Før kendte europæerne kun til Europa, Afrika og Asien, der altså blev opfattet som "den gamle verden".

Vi bruger udtrykket "fandt" og ikke "opdagede" om Columbus' historiske rejse til kontinentet, for Amerika var jo beboet i forvejen. I øvrigt var der allerede søfolk fra Europa i Amerika omkring år 1000.

Også i vore dage bliver Latinamerika, som er vores fokus, ofte fremstillet på en let karikeret måde. Vi vil bidrage til et mere nuanceret billede af det fascinerende kontinent, som formentlig er den verdensdel, danskerne får mindst at vide om. 

 

Glemt eksperiment

Sitet er skabt i 2012 af den ecuadorianske jurist, forfatter og historiske researcher Catalina Peña-Guillén og den danske journalist og forfatter Jesper Sørensen. Andre har også bidraget til siden, og i flere år var Nicolas Lund-Larsen en fast del af redaktionen. 

Catalina Peña-Guillén og Jesper Sørensen har skrevet historiebogen "Det glemte eksperiment" om 48 familiers samlede udvandring til Venezuela (forlaget Rosenkilde & Bahnhof, 2013) og samarbejder om en række latinamerikanske projekter, der løbende kan følges her på sitet. Flere glemte eksperimenter skal frem i lyset!

Vi går højt op i, at vores artikler er korrekte og fair. Hvis du mener, dette ikke er tilfældet, må du gerne kontakte os. www.dennyeverden.dk er frivilligt tilmeldt Pressenævnet, så vi er omfattet af Medieansvarsloven, og det er muligt at indbringe vores artikler for nævnet. 

God fornøjelse med læsningen.

 

Med venlig hilsen

Catalina Peña-Guillén & Jesper Sørensen

| Svar

Nyeste kommentarer

24.02 | 19:42

Vi har længe ikke haft tid til at opdatere dennyeverden.dk
Men vi beholder materialet online, fordi mange stadig besøger siden alligevel. Tak for interessen.

30.10 | 22:02

WOW -

03.04 | 19:42

Hej,

Super fin side! Jeg kan godt lide at i går ned i dybden på emnerne!
Hvis i vil kan i også se min side her: https://www.sporttema.dk

Mvh.
Christian

23.01 | 07:17

denne sidde er god