Rejser

Stor kampagne med en af The Beatles’ udødelige sange markedsfører Ecuador som turistland - med fire verdener i én.

 

Af Jesper Sørensen & Catalina Peña-Guillén

 

Ecuador har betalt Sir Paul McCartney 1,3 millioner dollars for at kunne bruge The Beatles’ sang ”All You Need Is Love” i en ambitiøs markedsføring for Ecuador som turistland.

”All you need is Ecuador” lyder kampagnens omkvæd. Den selvbevidste titel minder potentielle turister om, at det lille land rummer enestående natur.

”Ecuador er et resumé af verden. Landet rummer fire verdener i midten af verden”, sagde den ecuadorianske turistminister Vinicio Alvarado, da kampagnen blev præsenteret på et pressemøde.

.

Unik natur

De ”fire verdener” er Galapagosøerne, Amazonas-regnskoven, Stillehavskysten og Andesbjergene. Derudover byder Ecuador blandt andet på vulkaner, ørken, kaffe, bananer, blomster, velbevarede huse fra kolonitiden, en rig historie og gæstfrie mennesker.

Men det er de ”fire verdener”, man fokuserer på i kampagnen, der blandt andet rummer tv-reklamer på Discovery, ESPN, Fox og National Geographic. Med opbakning fra The Beatles.

 

19 millioner dollars

Sir Paul McCartney var i Ecuador i april, hvor kontrakten blev skrevet under. Legendens underskrift giver Ecuador ret til at bruge sangen og fem versioner af den i ét år.

Det samlede budget for kampagnen er 19 millioner US dollars, det vil sige cirka 104 millioner kroner. Turisme er i forvejen landets fjerde største indtægtskilde, men ambitionen er at få mange flere turister.

Sideløbende investerer regeringen også mange penge i transport og sikkerhed, hvilket også kan komme turistfaget til gode.

Tilføjelse til teksten

I kampagnens tv- og internetfilm bruges teksten fra ”All You Need Is Love” sammen med farverige billeder fra Ecuador:

“There's nothing you can do that can't be done.
Nothing you can sing that can't be sung.
Nothing you can say, but you can learn
How to play the game 
It's easy.
Nothing you can make that can't be made.
No one you can save that can't be saved.
Nothing you can do, but you can learn
How to be you in time 
It's easy.”

Efter omkvædet tilføjes Ecuadors konklusion: ”Like nowhere else. All in one place. So close. All you need is Ecuador. Ecuador is all you need.”

Flere fly til Panama og Den Domikanske Republik

Det spanske flyselskab Iberia er i gang med at give danskerne flere muligheder for at flyve til Latinamerika. Det skriver rejsesitet Check-in.dk.

Fra den 2. juni vil Iberia tilbyde en afgang mere fra Madrid Barajas-lufthavn til Panamas hovedstad Panama City, så man kommer op på seks ugentlige afgange. Og fra den 6. juli flyver Iberia fra Madrid til Panama City alle ugens dage.

Fra Panama kan man flyve videre til mange latinamerikanske destinationer. For nylig indførte Iberia Express også to ekstra ugentlige flyafgange mellem København og Madrid, hvilket har givet bedre forbindelse til i alt 14 destinationer i Latinamerika.

De to nye ruter letter fra København om morgenen på onsdage og fredage. Dermed kan de nå Iberias langruter til Latinamerika, der typisk letter midt på dagen. Også KLM og Air France flyver fra Europa til Panama, og selskabet TAP Portugal planlægger at flyve til Panama i fremtiden.

Check-In-dk oplyser også, at Iberia fra 1. september åbner fem ugentlige afgange til Santa Domingo i Den Dominikanske Republik. (js/cp – 110414)

Billigere at være turist i Argentina

Det er blevet markant billigere at være dansk turist i Argentina. På et år er den argentinske peso nemlig faldet hele 39 procent i forhold til den danske krone, som står stærkt. Det skriver dagbladet Børsen.

Desuden er den brasilianske valuta faldet 17 procent i forhold til den danske krone, mens den mexicanske er faldet med seks procent. Dog skal man nok regne med høje leveomkostninger, hvis man tager til Brasilien under VM i fodbold til sommer. (js/cp – 170214)

Flyv fra Paris til Panama

Fra den 25. november begynder Air France-KLM med tre ugentlige afgange fra lufthavnen Charles de Gaule i Paris til Panamá-Tocumen. I forvejen har KLM daglige afgange fra Amsterdam til Panamá.

Forklaringen er blandt andet, at Panamá City får en metro i 2014, og at Panamakanalen udvides i 2015. Udvidelsen af kanalen betyder, at de store megaskibe kan komme igennem fra Caribien til Stillehavet og omvendt.

Udvidelsen har fået kælenavnet Panamax, og man regner med dobbelt så meget skibstrafik gennem Panamakanalen, når udvidelsen er færdig.

Det gigantiske kanal-projekt tiltrækker allerede nu et stigende antal virksomheder, og over 80 internationale virksomheder har lagt deres hovedsæde i Panamá.

Derfor vil flyselskaberne satse mere på Latinamerika og Caribien. Afgangene fra Charles de Gaulle bliver mandag, torsdag og lørdag (juli 2013 - cp/js)

| Svar

Nyeste kommentarer

24.02 | 19:42

Vi har længe ikke haft tid til at opdatere dennyeverden.dk
Men vi beholder materialet online, fordi mange stadig besøger siden alligevel. Tak for interessen.

30.10 | 22:02

WOW -

03.04 | 19:42

Hej,

Super fin side! Jeg kan godt lide at i går ned i dybden på emnerne!
Hvis i vil kan i også se min side her: https://www.sporttema.dk

Mvh.
Christian

23.01 | 07:17

denne sidde er god