Emigration

Voldtægt er del af prisen for et bedre liv

 

Af Nicolas Lund-Larsen

 

Immigranter, som rejser ulovligt til USA i søgen efter et bedre liv, udsætter sig for mange farer. Mange kvinder betaler en meget høj pris, før de kan blive underbetalte avokado-plukkere eller hushjælp i det forjættede land.

Blandt andet krydser mange immigranter til fods ørkenstrækningen i det nordlige Mexico for at komme over grænsen ved delstaten Arizona i USA.

Inden turen sørger de for forsyninger, og det omfatter blandt andet svangerskabsforbyggende medikamenter. For kvinderne ved, at de sandsynligvis på et eller andet tidspunkt på rejsen bliver udsat for et seksuelt overgreb.

 

Meget udsatte

Flere krisecentre drevet af den katolske kirke rapporterer, at efterspørgslen på svangerskabsforebyggende midler er steget. Det skyldes blandt andet, at kvinderne tager sine forholdsregler på rejsen op gennem Mexico.

Kvinderne er de svage i de i forvejen udsatte grupper af immigranter, der dagligt forsøger at komme ulovligt ind i USA.

Da deres formål er ulovligt, er de specielt udsat for overfald, bortførelse og røveri fra mexicanske bander.

Flere indvandrer til Danmark fra Latinamerika

 

Af Jesper Sørensen & Catalina Peña-Guillén

 

Lidt flere borgere udvandrer fra Latinamerika og Caribien til Danmark. Tallet er steget jævnt siden 2007, og der kommer logisk nok flest indvandrere fra de største lande Brasilien og Mexico.

Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. Der kom 521 indvandrere fra Brasilien og 255 fra Mexico. Den tredjestørste indvandring kom fra Colombia med 188 borgere fulgt af 163 fra Argentina, 162 fra Ecuador og 106 fra Chile.

 

Argentinsk forbindelse

Tallene siger også lidt om Danmarks forbindelse til Argentina, som mange danskere er udvandret til, for der kommer forholdsvis mange dansk-argentinere til Danmark. Hele 58 af de 163 indvandrere fra Argentina havde dansk statsborgerskab, mens 86 af dem havde argentinsk statsborgerskab.

Det samlede antal fra Colombia er steget, men her kommer færre små børn, hvilket kan hænge sammen med, at det er blevet sværere at adoptere fra Colombia.

Et lille flertal af de latinamerikanske indvandrere er kvinder. Aldersmæssigt er der stor spredning, men det er sjældent, mennesker over 60 år emigrerer.

 

Udvandring til Latinamerika

Trafikken går naturligvis også den anden vej, men i noget mindre antal.

I 2013 udvandrede 100 borgere med dansk statsborgerskab til Brasilien. I alt flyttede 272 borgere til Brasilien, og det var primært brasilianere, der vendte tilbage til deres fædreland. 

Samme år flyttede 64 danskere til Argentina, hvilket er det højeste antal i mange år. 75 udvandrede til Mexico, 42 til Chile og 33 til Bolivia.

| Svar

Nyeste kommentarer

24.02 | 19:42

Vi har længe ikke haft tid til at opdatere dennyeverden.dk
Men vi beholder materialet online, fordi mange stadig besøger siden alligevel. Tak for interessen.

30.10 | 22:02

WOW -

03.04 | 19:42

Hej,

Super fin side! Jeg kan godt lide at i går ned i dybden på emnerne!
Hvis i vil kan i også se min side her: https://www.sporttema.dk

Mvh.
Christian

23.01 | 07:17

denne sidde er god