Fotos fra udvandring

Danske børn tager et hvil lige efter ankomsten til Venezuela.

Meget gik galt i kolonien, men der var også en del danskere og venezuelanere, som blev gode venner. Nogle af ungkarlene giftede sig endda med unge venezuelanske kvinder.

Familien Jørgensen på skibet på vej til Venezuela. Familien rejste til Venezuela fra et lille hus ved Horsens og etablerede sig med held og flid i det fremmede land.

De fleste danskere havde aldrig smagt bananer, mangoer og avocadoer med mere før. Desværre fik det konsekvenser, at de danske landmænd heller ikke kendte til de venezuelanske afgrøder og vejrlige forhold.

De danske udvandrere måtte mod forventning selv rydde deres jord for træer og buske. Nogle arbejdede hårdt for at få dyrkningsklar jord, andre lagde armene over kors og nægtede at arbejde.

Danskere tager sig et hvil i varmen.

Et af af en række tegn på, at der har været en dansk koloni i Chirgua i Venezuela: Der står "Petersen" på døren på et af husene i Chirgua - og her bor Margit Petersen

Danske kolonister spiller fodbold om søndagen.

To danske søstre fik lokale hatte og kjoler ved ankomsten til Venezuela.

Udvandrere på vej til Venezuela i skibet S/S Napoli.

Udvandreren Inger Jørgensen med sin ven, Venezuelas nu afdøde, tidligere præsident Hugo Chávez. Epilogen i "Det glemte eksperiment" handler om Chávez og hans møde med tre børn af danske udvandrerfamilier.

Hjemlig hygge og integration i Chirgua.

Svend Aage og Else Nielsen.

Så sølle boede nogle af de indfødte venezuelanere, som måtte flytte for at gøre plads til den danske koloni.

De danske emigranter fik en varm og hjertelig velkomst, da de ankom til Venezuela. Desværre levede forholdene ikke op til det, de havde forventet.

Forsiden af bogen "Det glemte eksperiment". På billedet er en af danskerne gået i gang med den hårde opgave at fjerne træer, buske og rødder fra den jord, som han og hans familie fik til at dyrke landbrug.

Satiremagasinet "Blæksprutten" bragte denne tegning, efter en del af udvandrerne var vendt hjem. Magasinet tog ikke højde for, at man ikke brugte sombreroer i Venezuela ...

Danskere rydder jorden for træer og buske.

Cuenca i dag - en hyggelig lille by.

Den venezuelanske nationalhelt (og skurk) Francisco de Miranda rejste til Danmark og var med til at bane vejen for et tæt dansk-venezuelansk forhold.

Den venezuelanske præsident Eleazar López Contreras stod bag en ambitiøs plan om at få dyrket jorden i Venezuela - med dansk hjælp.

Historiebogen "Det glemte eksperiment" er illustreret med mange interessante billeder. En del af dem har vi fået fra arkiver og medier, andre har vi fået direkte fra udvandrerne og deres efterkommere. 
Nogle af dem vil kunne ses her på sitet, ligesom vi løbende vil lægge billeder på, som der ikke var plads til i bogen. 
Desuden er læserne velkomne til at sende billeder, som vi vil lægge på siden, hvis de er relevante for emnet. 

Søren Tvedegaard 17.04.2014 12:14

Lige blevet færdig med bogen. Meget spændende. Har besøgt een af mine kammerater bosidende i Maracay hvor han har arbejdet for Plumrose gennem ca 5 år.

| Svar

Nyeste kommentarer

24.02 | 19:42

Vi har længe ikke haft tid til at opdatere dennyeverden.dk
Men vi beholder materialet online, fordi mange stadig besøger siden alligevel. Tak for interessen.

30.10 | 22:02

WOW -

03.04 | 19:42

Hej,

Super fin side! Jeg kan godt lide at i går ned i dybden på emnerne!
Hvis i vil kan i også se min side her: https://www.sporttema.dk

Mvh.
Christian

23.01 | 07:17

denne sidde er god